Eclere cu budinca de vanilie

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Sep 2012 | 7909 vizualizari

 

Mi-am incercat norocul cu aceste eclere. Pentru coji, am folosit ingredientele specificate in mai multe retete de aici de pe bucataras. Restul, dupa inspiratie... Important este ca mi-au iesit. :) Copii au fost incantati...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat (coji):

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua

Pentru umplutura (crema):

  • 2 plicuri de budinca (vanilie)
  • 1 litru lapte
  • 4 linguri de zahar

Glazura:

  • 100 g ciocolata menaj alba
  • 1 lingurita de unt
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de vanilie:

Apa si uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare. Cand lichidul clocoteste se ia de pe foc si se adauga intreaga cantitate de faina. Eu le-am amestecat cu mixerul. Dupa ce faina s-a incorporat, am pus pe rand ouale mixand cca 2 minute aluatul la viteza maxima inainte de adaugarea urmatorului ou. Am turnat aluatul rezultat intr-o punga careia i-am taiat un colt. Pe tava pregatita cu hartie de copt, am dat forma eclerelor si le-am introdus in cuptorul preincalzit timp de 40 minute.Temperatura:180 grade.

Dupa coacere, tava a ramas in cuptor pana s-au racit cojile de ecler.

Am taiat fiecare coaja de ecler in doua, pe orizontala sa le pot umple usor.

Umplutura am preparat-o urmand instructiunile de pe plicul de budinca.

Glazura este de ciocolata menaj alba (aproape invizibila pe eclere mele,datorita faptului ca am folosit cam mult unt la topirea acesteia).

TIPS-URI

1

Eu am folosit o lingura de unt, de aceea cred ca o lingurita ar fi fost cantitatea ideala pentru topirea ciocolatei in bune conditii,fara ca aceasta sa-si piarda culoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme